POGOJI POSLOVANJA

Splošno

Lastnik in upravitelj spletne strani je podjetje IMOMAR d.o.o. Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.razkuzila.net so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano zakonodajo za prodajo preko interneta in takšen način poslovanja. Pogoji obravnavajo delovanje spletne prodaje produktov/storitev razkuzila.net ter poslovni odnos med IMOMAR d.o.o. (v nadaljevanju: prodajalec/IMOMAR/podjetje), registriranimi uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in kupci blaga ali storitev (v nadaljevanju: kupci).

Ponudba produktov

Ponudba in cene izdelkov se lahko na spletni strani razkuzila.net spremenijo kadarkoli. Cene izdelkov so ažurni in so vidni na sami spletni strani. Prav tako se lahko spremeni zaloga artiklov tekom akcijskih cen, pri tem podjetje IMOMAR d.o.o. ne odgovarja za morebitno nastalo škodo na strani kupca.

Prodaja

Prodajalec izdelkov SKINWIZZ in ostalih produktov na spletni strani razkuzila.net je izključno podjetje IMOMAR d.o.o. in nadaljnja prodaja izdelkov s strani tretje fizične/pravne osebe je prepovedana, razen če za to ni podpisana pogodba o distribuciji in nadaljnji prodaji izdelkov SKINWIZZ s strani odobritve podjetja IMOMAR d.o.o. V primeru nakupa produktov SKINWIZZ s strani tretje nepooblaščene fizične/pravne osebe, IMOMAR d.o.o. za nastalo škodo s strani kupca ne odgovarja. Za reševanje sporov v zvezi z nastalo škodo podjetju IMOMAR d.o.o. neavtorizirane prodaje produktov SKINWIZZ, je pristojno sodišče v Ljubljani. 

Načini plačila

Debetne/kreditne kartice

Najbolj enostaven način plačevanja preko spleta je preko kreditnih ali debetnih kartic. Plačilo je takoj sprovedeno, ko oddate naročilo. Pošiljka se zato odda isti ali naslednji delovni dan (odvisno ob kateri uri je bilo plačilo sprovedeno). Naročila plačana pred 13.00 uro (po slovenskem času/GMT+1) bodo sprovedena isti delovni dan. Naročila plačana po 13:00 uri (po slovenskem času/GMT+1) bodo oddana na kupčev naslov, naslednji delovni dan.

Plačilo po predračunu

Vsak kupec ima možnost tudi plačilo po predračunu, bodisi preko elektronskega bančništva, bodisi osebno na vaši najbližji bančni ali poštni poslovalnici. To lahko naredi tako, da v košarici potrdi gumb »zaključi z nakupom«, nato se odprejo možnosti plačil, kjer se v tem primeru izbere »naročilo po predračunu«. Odpre se naročilnica, kjer izpolnite podatke za nakazilo po predračunu. Ob oddaji naročila prejmete po elektronski pošti predračun s podatki nakazila na TRR našega podjetja. V plačilni nalog vpišite potrebne podatke in ob prejemu plačila na naš račun vam bomo naročene artikle odposlali isti ali naslednji delovni dan (plačila sprovedena do 13.00 ure po slovenskem/GMT+1 času bodo oddana isti delovni dan, po tej uri naslednji delovni dan). Sklenjena prodajna pogodba je veljavna 1-2 dni, kasneje se lahko cene spremenijo in prodajalec za to ne odgovarja.

Dostava

Izdelki na spletni strani se prodajajo izključno na trgu Evropske Unije. Pošiljanje produktov izven Evropske Unije ni omogočeno, saj so produkti registrirani izključno za Evropsko Unijo. V primeru, da kupec pošilja produkte SKINWIZZ in druge produkte na spletni strani razkuzila.net, v države izven Evropske Unije, zakonsko in stroškovno sam odgovarja.

Pošta Slovenije

Dostava paketov spletne prodaje skinwizz.com znotraj Slovenije se vrši preko Pošte Slovenije. Odprava paketov je isti delovni dan ob prejemu plačila na transakcijski račun podjetja. Kupci prejmejo paket 1-3 delovne dni od dne, ko je bilo blago odpravljeno (po navadi je to naslednji delovni dan, izjeme so prazniki in druge izredne razmere). Prav tako lahko dostava paketov za druge države Evropske Unije, poteka po navadni nacionalni pošti. Vsaka država ima drugačne časovne okvirje. V kolikor posameznega kupca zanima časovni okvir prejema pošiljke po navadni pošti, naj kontaktira svojo nacionalno pošto.

Podjetje IMOMAR d.o.o. ne odgovarja za morebitne nastale zamude iz strani nacionalnih pošt in morebitnih stroškov, ki so v zvezi s tem nastali. Cena poštnine se zaračuna na podlagi teže produktov, vrste pošiljanja (obložena pisemska ovojnica do 2000 g, od 2000 g teže naprej se šteje kot paket) in embalaže. Cena pošiljanja se kupcu prikaže na strani plačevanja. Vsi paketi preko Pošte Slovenije so sledljivi. V primeru nedostavljenega paketa nam mora kupec to pisno sporočiti tukaj. V primeru, da je bilo blago poškodovano nam mora kupec to pisno sporočiti ob izpolnitvi obrazca (nahaja se ob koncu razdelka splošnih pogojev). Za več o poškodovanem blagu, berite pod Poškodovano blago.

DHL Ekspress

Dostava paketov po evropskih državah (razen znotraj Slovenije) lahko poteka tudi po hitri pošti DHL Ekspress. Cena poštnine se obračuna glede na težo pošiljke, embalaže in drugih stroškov pakiranja, ki v zvezi s tem nastanejo. Strošek pošiljanja produktov se pokaže preden kupec izvrši plačilo. Vsa pošiljanja preko DHL Ekspress se obračunavajo kot paketi, pri katerih se upošteva tista teža (volumenska ali dejanska), ki je večja. Vsi paketi preko DHL Ekspress so sledljivi z kodo. Podjetje IMOMAR ne odgovarja za morebitne nastale zamude iz strani DHL Ekspress in morebitnih stroškov, ki so v zvezi s tem nastali. V primeru nedostavljenega paketa nam mora kupec to pisno sporočiti tukaj. V primeru, da je bilo blago poškodovano nam mora kupec to pisno sporočiti ob izpolnitvi obrazca tukaj. Za več o poškodovanem blagu, berite pod Poškodovano blago.

Poškodovano blago

Spodaj so opisani primeri, ki se štejejo za poškodovano blago. V primeru, da spodaj ni navedene oblike poškodbe, vračila denarja kot tudi novega blaga ne krijemo.

Poškodovana embalaža/paket

Paket se šteje za poškodovan v primeru, da je škatla ali obložena kuverta vidno uničena/natrgana ali kako drugače vidno poškodovana. Stranka nam mora poslati slike in poslati natančen opis stanja blaga na info@razkuzila.net.

Nedelujoča razpršilka

Stranka nam mora poslati nedelujočo razpršilko na naslov podjetja IMOMAR d.o.o. Dunajska cesta 190, 1000 Ljubljana. Pošiljanje stroškov do nas je na strani stranke. V rpimeru, da razpršilka ne deluje pošljemo novo nedelujočo razpršilko na naslov, ki nam ga morate poslati v reklamacijskem emailu na info@razkuzila.net. Razkužilo lahko pretočite v drugo embalažo, dokler ne prejmete nove razpršilke.